Глава криптобіржі підтвердив крадіжку коштів на платформі

Глава криптобіржі Crypto.com Кріс Маршалек заявив, що в ході недавнього злому, було викрадено частину коштів користувачів. Спосіб злому та інші подробиці інциденту поки що залишаються не зовсім зрозумілими.


За словами пана Маршалека, зловмисники зламали близько 400 облікових записів. Він поки що не отримував повідомлень від профільних регуляторів, проте виявив готовність поділитися усією інформацією, якщо це буде потрібно. Офіційні заяви від Crypto.com спочатку були розмитими та неясними.


Повідомлялося про якийсь «інцидент», пов'язаний з безпекою. Через нього нібито і з'явилася інформація про підозрілі активності на акаунтах користувачів. Далі пан Маршалек повідомив у Твіттері, що кошти клієнтів не були втрачені. Пізніше цей пост інтерпретували як намір компанії самостійно погасити заподіяну шкоду.


Згодом деякі подробиці розкрила компанія PeckShield, що спеціалізується на кібербезпеці. Виявилось, що втрати Crypto.com склали $15 млн у криптовалюті Ethereum. Для «відмивання» коштів хакери використовували сервіс Tornado Cash. Ця програма пропонує так званий "міксер", за допомогою якого відстежити подальший рух криптовалюти стає просто неможливо.


Криптобіржа Crypto.com стала відомою завдяки спонсорським контрактам у світі спорту. Після укладання однієї з таких угод на суму $700 млн домашній стадіон баскетбольного клубу Los Angeles Lakers було перейменовано на Crypto.com Arena. 


З популяризацією галузі криптобіржі все частіше стають мішенями для хакерів. За даними NBC News, у 2021 році було зламано близько 20 торгових платформ, збитки кожної з яких склали понад $10 млн, а також 6 інцидентів, у яких збиток перевищив $100 млн.