Opera тестує спеціалізований браузер для Web3

Компанія прагнула вивести досвід роботи індустрії з Web3 на якісно новий рівень. Тому 18 січня вона представила свій новий проєкт Crypto Browser.


Opera не новачок у сфері Web3. Ще у 2018 році вона випустила перший у світі браузер з вбудованим криптовалютним гаманцем. Наразі ж компанія пропонує взяти участь у тестуванні експериментальних браузерів. Вони повинні забезпечити внутрішню підтримку технологій Web3 для популярних платформ.


Бажаючі вже можуть завантажити програмне забезпечення Opera Crypto Browser для Android,Windows або Mac. Версія для iOS ще в розробці. 
Щоб отримати доступ в Web3, можна використовувати гаманець Metamask, Coinbase, Binance або завести собі новий автономний гаманець Opera. Компанія планує замінити ним всі існуючі гаманці в своїх браузерах.


Безпосередньо у новому гаманці Opera можна купувати криптовалюту за фіатні кошти, обмінювати на іншу криптовалюту, відправляти та отримувати перекази, а також контролювати баланс та комісію за транзакції. Кнопка, що відкриває Crypto Wallet, вбудована в інструментальну панель екранного інтерфейсу браузера. 


Інтелектуальна стартова сторінка Crypto Corner знайомить користувачів з останніми новинами зі світу блокчейн, допомагаючи бути в курсі наступних ейрдропів та інших крипто-заходів. Там можна знайти посилання на ключові криптовалюти-спільноти та переглянути галерею NFT.


Crypto Browser має безпечний буфер обміну, який гарантує, що жодні сторонні програми не змінять адресу гаманця та конфіденційні дані не постраждають. Opera надасть користувачам безкоштовний браузерний VPN без реєстрації, вбудований блокувальник реклами та трекерів, доступ з адресного рядка до веб-сайтів Web3 та широкий набір вбудованих додаткових функцій для Web.


Opera вже уклала партнерські угоди з Polygon, Solana, Nervos та іншими. Компанія планує інтегрувати ці блокчейни та децентралізовані DNS у свої криптобраузери і розраховує розширювати партнерську екосистему й надалі. Найближчим часом має відбутися офіційний реліз Crypto Browser. До того часу в нього інтегрують нові можливості. Наприклад, стане можливою підтримка Etherium Layer 2. Вона буде зменшувати вплив  блокчейн-мереж  на навколишнє середовище.