Що таке блейд-сервер і які його переваги?

Блейд-сервер – це швидке модульне рішення, яке забезпечує відмінну продуктивність та гарантує якість кращу, ніж у більшості інших серверів для монтажу в стійку.

На ринку існує три види корпусів серверів:

  • вертикальний (Tower);
  • стійковий (Rack);
  • лезо, або кошик із лезами (Blade).

Основна перевага blade server перед rack – компактне розміщення та невелике енергоспоживання. Рахунки за електрику знижуються у кілька разів.


Архітектура blade server представлена розміщенням декількох серверних модулів на одному шасі. Такі пристрої часто застосовують у Центрах обробки даних, це значно заощаджує місце та покращує управління системою.


Шасі, яке можна вмонтувати у стійку, забезпечує електроживлення, а кожен модуль має свій власний ЦП, ОЗУ та сховище. При необхідності до архітектури можна додати резервні джерела живлення. Такі пристрої надають власні системи управління і часто включають в себе комутатор мережі або сховища.


Блейд-сервери стають все більш популярними для приватного та корпоративного використання. Така конструкція не вимагає особливих витрат на кілька резервних охолоджень, оплату обслуговуючого персоналу та великих площ. При цьому blade-сервери показують високу продуктивність та відмовостійкість. Вони не такі гнучкі, як стійкові, зате легко масштабуються.

 

Хто їх використовує?


Система Blade відповідає стандарту IEEE для rack-блоків. Це означає, що вся система може бути розміщена всередині стійки разом з іншим обладнанням.

Перевагами корпусу Blade Server є гаряче підключення і модульна конструкція. Саме ці характеристики забезпечують обладнання грамотним розміщенням у просторі, економією витрат на електроенергії та простим управлінням. Віртуалізація допомагає цьому пристрою побудувати справді потужну інфраструктуру.


Які завдання виконує?


  • віртуальний робочий стіл;
  • обробка даних великого обсягу;
  • обслуговування веб-сторінок та кешування;
  • SSL-шифрування веб-комунікацій;
  • потокове аудіо та відео;
  • підтримка найпопулярніших операційних систем.

Незважаючи на все більшу популярність rack, багато користувачів та провайдерів продовжують використовувати blade. Так їм вдається заощадити на оренді, охолодженні та обслуговуванні.


Наші фахівці завжди готові проконсультувати Вас та допомогти у виборі необхідного обладнання.


Детальніше про товар:


https://stack-systems.com.ua/uk/servers