Apple купила стартап, який генерує музику завдяки штучному інтелекту

Компанія Apple придбала британський стартап під назвою AI Music. У додатку використовуються алгоритми штучного інтелекту, які генерують індивідуальну музику за запитами користувачів, сферою застосування та іншими параметрами. Цю технологію можуть впровадити у різні сервіси Apple.


AI Music є лондонською компанією, заснованою у 2016 році, в ній працюють понад два десятки співробітників. Угоду з продажу організації закрили буквально кілька тижнів тому.


Розроблена стартапом технологія дозволяє створювати саундтреки, використовуючи безкоштовну загальнодоступну музику. Алгоритми штучного інтелекту обробляють її та видають нові «динамічні» саундтреки, які змінюються в залежності від взаємодії з користувачами. Наприклад, мелодія може пришвидшуватись, коли тренування в спортзалі стає більш інтенсивним.


За словами представників AI Music, головними цілями стартапу є надання користувачам тієї музики, яку вони хочуть, та створення аудіотреків відповідно до їхніх особистих запитів.


Відомо, що нещодавно компанія купила ще один музичний стартап Primephonic, який був стрімінговим сервісом відтворення класичної музики. Вже цього року Apple планує інтегрувати його у свій сервіс Apple Music.


Якщо порівнювати з минулими роками, в 2021 Apple все ж помітно знизила витрати на придбання перспективних компаній. На виплати за відповідними операціями виділили лише $33 млн. Це незрівнянно менше $624 млн, витрачених у 2019-му.