Що таке міжмережевий екран і навіщо він потрібен?

Міжмережевий екран, брандмауер, файрвол – ці терміни мають однакове значення. Відмінність лише в тому, що слова походять з різних мов.

Міжмережевий екран – це комплекс, який складається з апаратних та програмних засобів, призначених для фільтрації вхідного та локального трафіку. Основне завдання міжмережевого екрану – фільтрувати трафік та захищати дані.

Хакери вигадують дедалі більше методів крадіжки персональних даних, віруси поширюються все частіше. Організації шукають більш ефективні методи захисту від кіберзагроз. Тоді як мережеві екрани набирають популярності.

Без брандмауера будь-який комп'ютер з виходом у всесвітню павутину швидко заповнився б вірусами і перестав працювати. Локальна мережа великої компанії ще більше схильна до ризику. У разі зараження одного комп'ютера вірус миттєво пошириться на інші пристрої і вся робота компанії буде зупинена. Дані можуть бути втрачено, а компанія отримає фінансові втрати.

Міжмережевий екран – обов'язковий пункт у побудові мережі підприємства. Однією з важливих його функцій є захист від витоку конфіденційної інформації.

Крім виконання захисних функцій, міжмережеві екрани можуть також вести журнал всіх подій та підозрілої активності.

Стандартні можливості Firewall:

  • Фільтрація трафіку, блокування процесів, які вимагають доступ до системних або незахищених служб;
  • Запобігання спробам несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації та блокування спроб передачі захищених даних;
  • Контроль доступу до пристроїв та портів мережі;
  • Логування всіх мережевих активностей та ведення статистики;
  • Видача повідомлень у разі виявлення підозрілих активностей та атак на мережу.

Одного міжмережевого екрану звичайно не вистачить, щоб забезпечити повний захист від вірусів. Найбільш ефективну роботу можна забезпечити в комплексі з іншим захисним програмним забезпеченням, наприклад, таким, як антивірус.

Технології злому та перехоплення інформації розвиваються швидше ніж засоби захисту. Тому комплексний захист є надійнішим способом.

Підбирати міжмережевий екран слід під індивідуальні вимоги компанії. Наші спеціалісти з радістю проконсультують Вас та допоможуть вибрати необхідне обладнання.

Детальніше про товар:

https://stack-systems.com.ua/uk/firewall