Чим відрізняються IP камери спостереження від аналогових?

При виборі обладнання для відеоспостереження спершу необхідно вирішити, який тип камер підійде Вам краще: аналоговий чи IP. Перший варіант – перевірена технологія, яка використовується вже давно, другий – більш сучасний варіант.


Обидва варіанта підходять як для домашнього застосування, так і для охорони бізнесу. Однак кожен з типів має свої переваги та недоліки. Щоб зрозуміти, який з пристроїв буде оптимальним саме для Вас, розглянемо обладнання детальніше.


  • Відмінності аналогових та IP відеокамер

Аналогові камери відеоспостереження створюються з урахуванням матриць CCD чи CMOS. Пристрій спочатку отримує аналогове зображення, а вже потім перетворює його на цифрову картинку. Після цього сигнал знову перетворюється на аналоговий. Сама ж передача сигналу на відеореєстратор або монітор здійснюється за допомогою коаксіального кабелю.


У свою чергу, IP відеокамери відразу передають цифровий сигнал, тому швидкість передачі зображення збільшується. Головні відмінності між камерами саме у сигналі. Звідси випливають переваги і недоліки цих пристроїв. 


  • Плюси IP камер

Відразу скажемо про головний плюс - відсутність обмежень, щодо якості картинки. IP камера здатна передавати відео у високій роздільній здатності. Такі пристрої дозволяють легко розглянути обличчя людини, яка потрапила на відео, або номер машини. Наявність функції запису звуку; Можливість бездротової передачі; Підтримка PoE; Високий рівень безпеки даних; Велика відстань передачі даних – кілька кілометрів; Великі функціональні можливості.


  • Мінуси IP камер 

Висока вартість порівняно з аналоговими камерами; Вимогливість до швидкості; Для отримання даних одночасно з декількох камер потрібен високопродуктивний ПК.


  • Плюси аналогових камер

Невелика ціна, у порівнянні з цифровими камерами; Простота налаштування: достатньо лише підключити всі пристрої; Гарна якість картинки; Стійкість до збоїв; Стабільний сигнал.


  • Мінуси аналогових камер

Невелика функціональність; Нестійкість до перешкод; Сигнал не шифрується; Встановлювати складніше, ніж IP моделі; Виникають складності у плані масштабованості.


Хоча й аналогові камери багато в чому поступаються IP-пристроям, списувати їх зовсім не варто. Аналогова система відеоспостереження - чудовий варіант для невеликого офісу чи приватного будинку. А ось великому підприємству краще вибрати більш функціональні IP камери відеоспостереження.


Придбати  IP камери можна прямо у нас на сайті. Наші фахівці допоможуть підібрати необхідну модель та дадуть відповідь на всі питання.

Посилання на товар:

https://stack-systems.com.ua/security/videonabljudenije/ip-cameras