Чим відрізняється комутатор від маршрутизатора?

Створення мережі для офісу обов'язково потребує використання пристроїв двох типів - комутаторів та маршрутизаторів.


Кожен з них допомагає створювати зв'язок між комп'ютерами в мережі. На вигляд пристрої схожі, але в дійсності виконують трохи різні функції мережі.


  • Що таке комутатор?

Комутатори забезпечують обмін даними в мережі малого підприємства. Вони поєднують між собою всі пристрої, включаючи комп'ютери, принтери та сервери. Завдяки комутаторам підключені пристрої можуть обмінюватися інформацією та зв'язуватися один з одним незалежно від свого розташування. Створити мережу малого підприємства неможливо без комутаторів, вони потрібні для забезпечення зв'язка між обладнанням.


  • Що таке маршрутизатор?

Подібно до того, як комутатор з'єднує кілька пристроїв у мережу, маршрутизатор об'єднує комутатори та перетворює створену ними мережу на ще більшу мережу. Крім того, пристрій забезпечує доступ до Інтернету для всіх підключених пристроїв та користувачів.


Маршрутизатор працює як диспетчер, він спрямовує трафік і вибирає оптимальний маршрут передачі у вигляді пакетів даних, щоб переміщати сигнал по мережі. Маршрутизатор забезпечує зв'язок вашої компанії з рештою світу, захищає інформацію від кібератак та навіть визначає пріоритет одного обладнання над іншим.


Придбати комутатори та маршрутизатори високої якості можна прямо у нас на сайті. Наші фахівці допоможуть визначитися та підкажуть основні особливості кожного з пристроїв.

Детальніше про товар:

https://stack-systems.com.ua/router