Як збільшити швидкість передачі даних на підприємстві?

Технологія Wi-Fi стає все більш популярною. Сучасні пристрої націлені на роботу з бездротовою мережою та з кожним роком все більше дивують своєю функціональністю.


Щоб покращити швидкість та радіус бездротової передачі даних, треба звернути увагу на наступні чинники:

 

  • Вибір найкращого місця розташування

1. Антени необхідно розміщувати у відповідному місці та в правильному напрямку.


Треба обов'язково переконатися, що ваші бездротові пристрої знаходяться у радіусі покриття мережі.


У багатоквартирних будинках рекомендується встановлювати антени під кутом 45 градусів до діагоналі або 0 градусів паралельно підлозі, це буде найбільш ефективно. 


Розміщення антен поблизу маршрутизатора або точки доступу TP-LINK не є кращим варіантом, оскільки так вони передають слабкий сигнал.


2. Уникайте фізичної завади бездротового сигналу. 


Кожна стіна або стеля будуть негативно впливати на передачу даних. Тримайте ваші пристрої далеко від джерел електромагнітного шуму. Наприклад, мікрохвильові печі, монітори, копіювальні апарати та факси заважають передачі сигналу.


  • Оптимізація налаштувань 

Для бездротових пристроїв TP-LINK рекомендується виконувати відповідні установки, які дозволяють уникати перешкоди від інших мережевих пристроїв.

  • Оновлення обладнання

Якщо ви хочете пришвидшити передачу даних негайно або плануєте збільшити пропускну здатність з'єднання, без оновлення техніки не обійтись.

Щоб інше бездротове обладнання не створювало перешкоди, як альтернативу можна використовувати дротове з'єднання або Powerline обладнання TP-LINK.