Дуров знову акцентував увагу на проблемах WhatsApp з безпекою

Засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров вкотре розкритикував діяльність сервісу WhatsApp. Він дав дуже критичний відгук про матеріал Forbes, в якому йшлося про інструменти стартапу Boldend для злому месенджера. 


Організація Boldend займається розробкою рішень для допомоги в кібервійни. У створенні цього стартапу активно брав участь інвестор Facebook Пітер Тіль, він входить до ради директорів Meta .


У матеріалі Forbes сказано, що вразливість, яка дозволила Boldend зламати WhatsApp, усунули ще в січні минулого року.


На ці новини Дуров відреагував окремим постом. Він заявив, що повідомлення в WhatsApp вже роками відкриті для атак. Ще з самого моменту створення додатка в ньому існували проблеми з безпекою. Дуров наголосив, що писав про це ще два роки тому, і з того часу нічого не змінилося.


За словами Дурова, Telegram ніколи не мав таких серйозних проблем з безпекою як WhatsApp. Його дивує, наскільки некомпетентною є технічна команда такого додатку.


Додамо, що наприкінці минулого року Дуров вже звинувачував месенджери у спеціальному створенні «бекдорів» для американської влади. Вони дозволяють отримувати доступ навіть до захищених наскрізним шифруванням повідомлень.