Складні терміни компонентів мереж більше не стануть проблемою

Щоб краще розбиратися в особливостях окремих пристроїв, треба добре розумітися в їх назвах. Знання про основні поняття мережевих елементів допоможуть у виборі необхідного обладнання.

   

Фахівці, що займаються проектуванням, стикаються з широким спектром корпоративних пристроїв. Брандмауери, маршрутизатори, вимикачі, концентратори та хаби - ми розберемося в їхніх основних функціях та головних відмінностях.


У процесі побудови мережі найвищу цінність мають:


  • Фірмові мережеві екрани (брандмауери)

Це основні засоби захисту зв'язку від будь-яких зовнішніх мережевих загроз. Вони надійно захистять підприємство від шкідливого програмного забезпечення та хакерських атак. Можуть мати версію апаратного або програмного забезпечення, вибір залежить від масштабу та складності конфігурації мережі.


  • Перемикачі (вимикачі)

Основні мережеві будівельні блоки, які дозволяють об'єднувати кілька кінцевих комп'ютерів та забезпечують ефективний обмін інформацією між ними.


  • Маршрутизатори

Пристрої, призначені для розповсюдження пакетів даних по IP за допомогою методу логічної адресації. Мають широкий спектр здібностей, що дозволяє вибрати недорогий варіант для будинку або модель для великого офісу.


  • Роутери

Поняття синонімічне до терміну "мережевий маршрутизатор", це пристрій з тими ж самими функціями та характеристиками.


  • Концентратори 

Пристрої для об'єднання декількох комп'ютерів з метою обміну даними, без переходу до глобальної мережі.


Можливість розуміння мережевих пристроїв на рівні базового рівня є цінним вмінням, яке не дозволить помилитися при виборі та покупці потрібного обладнання.


Наші фахівці з радістю допоможуть Вам визначитись з необхідним обладнанням та організують оперативну доставку у будь-який регіон. 

Детальніше про товари на нашому сайті:

https://stack-systems.com.ua/uk/