Марк Цукерберг втратив за день 29 млрд доларів

Марк Цукерберг вибув із десятки найбагатших людей світу, зате Джефф Безос навпаки розбагатів на $20 млрд.


Вартість акцій  Meta рекордно знизилася, тому статки глави компанії Марка Цукерберга теж сильно зменшились. У свою чергу, компанія  Amazon подвоїла квартальний прибуток, внаслідок чого її засновник Джефф Безос різко розбагатів на $20 млрд.


Падіння акцій Meta виявилося дійсно рекордним. Всього за день її цінні папери подешевшали на 26%, а ринкова капіталізація знизилася більш ніж на $200 млрд. Марк Цукерберг володіє часткою 12,8% акцій компанії Meta, тому такий неочікуваний спад в ціні сильно вплинув на його статки.


За даними Refinitiv, засновнику Amazon Джеффу Безосу належать близько 9,9% його компанії. Завдяки інвестиціям у виробника електромобілів Rivian, прибуток Amazon за минулий квартал значно збільшився. На це також вплинули рекордні продажі  інтернет-магазину.


Після позитивного фінансового звіту компанія заявила про намір підняти ціну на річну передплату Prime у США. І внаслідок цього її акції теж подорожчали. За версією Forbes, у 2021 році фінансовий стан пана Безоса збільшився на 57% і тепер складає $177 млрд.


Хоча й глава Meta всього за один день втратив $29 млрд, рекорду він не поставив. Минулого листопада глава Tesla Ілон Маск втратив $50 млрд за два дні.