Серверна система впливає на продуктивність та масштабованість

Центри обробки даних налічують безліч конфігурацій серверних систем. Існують різні види рішень, такі як блейд сервера, вежі або стійкові сервери. Всі вони по-різному впливають на продуктивність, бюджет та масштабованість.


За класом сервери можна поділити на:


  • Сервери початкового рівня (Entry-level server)

Найчастіше такі сервери мають два процесори, деякі їх елементи можуть бути зарезервовані. Такий сервер підходить для обслуговування 20 терміналів. Його застосовують в офісних сценаріях з невеликими локальними мережами, де не потрібне ведення надто великої бази даних.


  • Сервери для робочих груп (Workgroup-level server)

Такі пристрої також використовують два процесори, проте зарезервованих елементів у ньому значно більше. Такий сервер обслуговує приблизно 50 терміналів, його використовують у локальних мережах середнього розміру.


  • Сервери рівня департаменту (Department-level server)

Таке обладнання здатне обслуговувати сотні приєднаних терміналів, Такий пристрій підходить для середніх корпоративних мереж.


  • Сервери рівня підприємства (Enterprise-level server)

Складаються з 2-4 процесорної системи та здвоєних PCI-шин. Найчастіше представлені у вигляді блейд- або рек-серверів. Системні плати сприяють якісному зчитуванню та запису пам'яті на високій швидкості. Знімні жорсткі диски дозволяють змінювати сервера без вимкнення з роботи. Такі сервери можуть обслуговувати тисячі терміналів та використовуються для обробки великого обсягу даних.


Типи серверних шасі


  • Що таке стійковий сервер?

Стійкові або "Rack-сервери" зазвичай є серверами загального призначення, вони підходять для широкого спектру програм та обчислювальної інфраструктури. Мета вертикального розташування – заощадити площу у дата-центрі.


  • Що таке блейд-сервер?

Блейд-сервер - система, в якій компоненти живлення та охолодження знаходяться в об'єднаному корпус-шасі. Таке розташування значно зменшує простір, який займає пристрій. Шасі дає серверам доступ до загальних компонентів, наприклад, блоків живлення та мережевих контролерів.

Адміністратори можуть кластеризувати блейди або керувати ними та працювати окремо, наприклад, призначати програми та кінцевих користувачів конкретним блейдам.


  • Що таке сервер Tower?

Сервери типу Tower - це сервери, які побудовані в автономній конфігурації корпусу. Сервери Tower підходять клієнтам, які хочуть самостійно налаштувати свої сервери та підтримувати індивідуальний шлях оновлення. Баштові сервери можна настроїти як системи загального призначення, сервери зв'язку, веб-сервери або мережеві сервери. Також таке обладнання підійде невеликій компанії, якій потрібен один потужний сервер для запуску кількох процесів та програм.

 

Купити обладнання Ви можете прямо у нас на сайті. Наші спеціалісти з радістю проконсультують Вас та дадуть відповіді на всі питання.


Детальніше на нашому сайті


https://stack-systems.com.ua/uk/servers/server-chassis