SFP модулі та їх основні переваги

SFP-модуль – це трансивер, приймач невеликого розміру. Він призначений для прийому та передачі даних у телекомунікаційних мережах. 


Такий модуль вставляється в гніздо головного пристрою, а з іншого боку підключається мережевий оптоволоконний чи мідний кабель. 


Такий пристрій застосовують разом з маршрутизаторами, коммутаторами, медіаконверторами, мережевими картами серверів. Спектр продукції дуже великий. Особливістю SFP-модулів є те, що вони забезпечують високу швидкість на великій відстані.


У чому полягають основні переваги таких трансиверів?


  • Малий форм-фактор

Завдяки цьому виробники можуть розмістити велику кількість портів для модулів на відносно компактному пристрої. Встановлене обладнання не займає багато місця та зможе обслуговувати масштабні групи мережевих пристроїв.


  • Можливість «гарячої» заміни

При заміні модуля відключати основний пристрій від електромережі не потрібно, його робота може продовжуватись. Це мінімізує час простою Вашого обладнання та не допускає перерву у робочих процесах.


  • Висока швидкість передачі даних

Модулі такого типу забезпечують високошвидкісне з'єднання, від 100 Мбіт/с до 10 Гбіт/с. Процеси обробки даних значно прискорюються, а швидкість передачі даних суттєво збільшується.


  • Великі відстані для ефективної роботи

Можливість передачі даних на великих дистанціях забезпечує ефективне пересилання інформації на відстані від 550 м до 120 км.


  • Підтримка цифрового оптичного контролю

Ця функція робить можливим оперативний пошук несправностей модуля, перевіряючи на коректність список необхідних параметрів.


  • Висока відмовостійкість

Сучасні інтерпретації стандарту SFP мають високу відмовостійкість до стрибків в мережі електричного струму. Тому перепади напруги точно не стануть Вам на заваді.


Завдяки таким характеристикам SFP-модулі значно виграють у модулей інших стандартів.


Наші фахівці з радістю допоможуть Вам визначитись з необхідним обладнанням та організують оперативну доставку у будь-який регіон. 

Детальніше про товар:

https://stack-systems.com.ua/uk/module/cisco-module/transceivers-cisco