Соціальна мережа Дональда Трампа Truth Social зазнала перших труднощів

Представлений ​​в неділю додаток колишнього президента США Дональда Трампа виявилося непросто встановити через великий попит.


Проєкт Трампа покликаний допомогти йому повернутися в медіапростір після його тотального бана на основних медіамайданчиках США. Але у нової соціальної мережі вже з'явилися перші труднощі.


Як повідомляє Reuters, на початку понеділка програма стала безумовним лідером в Apple App Store у рейтингу безкоштовних програм. 


Але в перший день багато користувачів повідомили про проблеми з реєстрацією акаунтів, а деяким прийшли повідомлення: "Через масовий попит ми помістили вас до списку очікування". 


Раніше повідомлялося, що програма вже доступна для обмеженого кола людей, яких запросили тестувати додаток.


Нагадаємо, що акаунти Трампа були заблоковані в Twitter, Facebook і на YouTube після протестів у США 6 січня 2021 року. Демонстрація супроводжувалася частковим захопленням Капітолію прихильниками Трампа. Тоді колишнього президента звинуватили у розпалюванні насильства. 


За словами Девіна Нуньєса, прихильника Трампа, який курує запуском мережі, у США додаток буде повністю працездатним вже до кінця березня. Ще в п'ятницю він закликав перших користувачів до більшої активності. Просив ставати фоловерами нових акаунтів, ділитися фото та відео, брати участь у дискусіях.


Відомо, що компанія Trump Media & Technology Group, яка стоїть за розробкою нової мережі, планує вийти на фондові торги в Нью-Йорку. Для цього вона навіть об'єдналася з «бланковою» компанією Digital World Acquisition Corp. Але фінансова діяльність Digital World привернула увагу американських регуляторів, знадобиться ще багато часу, щоб завершити угоду.