Розробники Linux вирішують проблеми безпеки швидше за конкурентів

Розробники Linux швидше за інших виявляють вразливості безпеки та усувають їх. Про це йдеться у результатах дослідження, яке провели спеціалісти команди Google Project Zero.


Дослідники проаналізували дані про виправлені помилки за період з січня 2019 року до грудня 2021 року. Виявилося, що на виправлення помилок розробники Linux у середньому витрачають 25 днів. Також було встановлено, що загрози безпеці наразі усувають всього за 15 днів, це в половину менше, ніж у 2019 році.


Конкуренти  Linux виправляють помилки не так оперативно. Наприклад, Apple вирішує такі проблеми за 69 днів, Google - за 44 дня, Mozilla - за 46 днів. Microsoft справляється з даними загрозами найгірше - за 83 дня і Oracle і за 109 днів.

За даними Project Zero, такі компанії як Apache, Canonical, Github і Kubernetes, в середньому усувають загрози безпеці за 44 дні. Висновком дослідження стало те, що загалом усі компанії тепер значно швидше виправляють помилки безпеки. 


У 2021 році розробники у середньому витрачали 52 дні для усунення виявлених вразливостей у системі безпеки. Лише три роки тому цей показник досягав 80 днів.


Але на жаль, в мобільних операційних систем статистика не сильно змінилася. Project Zero заявили, що Apple справляється з такими проблемами в iOS в середньому за 70 днів, тоді як Android потрібно в середньому 72 дні. При цьому за цей період в iOS було виявлено 72 помилки, тоді як у Android 10. Браузери теж в рази пришвидшили усунення вразливостей. Розробники тепер витрачають на кожну з проблем трохи менше 30 днів.