Ілон Маск забезпечив інтернетом все королівство Тонга

Ілон Маск надав 50 супутникових терміналів Starlink Королівству Тонга, яке постраждало від цунамі.


Під час цунамі кабель, що забезпечував Інтернетом все королівство, був пошкоджений. Ілон Маск вирішив допомогти людям швидше оговтатись від стихійного лиха та надав їм безкоштовний доступ до мережі. 


Відомо, що Ілон Маск не тільки підприємець, а ще й творець супутникового угруповання SpaceX Starlink, яке забезпечує інтернетом територію всього світу. Отож, SpaceX організувала роботи з відновлення доступу до мережі в королівстві та подарувала острову 50 терміналів супутникового зв'язку.


Телекомунікаційна система тихоокеанського Королівства Тонга серйозно постраждала після події 15 січня. За словами прем'єр-міністра Совалені, наразі королівство шукає спосіб використовувати подаровані термінали найкращим чином. 


До закінчення ремонту кабелю зв'язок між островами підтримується всіма можливими засобами - від портативних рацій до моторних човнів. Технічний персонал SpaceX та уряд крихітного королівства зараз займаються установкою обладнання. Початок його використання планується вже цього тижня.


Відомо, що виверження підводного вулкана в Тихому океані викликало цунамі різної висоти, яке зачепило все тихоокеанське узбережжя. Але все ж найбільше постраждало поселення Тонга.


На острові моментально було пошкоджено 80-кілометрову ділянку кабелю, який зв'язував королівство з усім іншим світом. Коли Маск отримав чітке підтвердження того, що населення дійсно потребує термінали Starlink, він відправив їх на острів в якості пожертвування.