У LinkedIn тепер можна відключати політичний контент

Глава LinkedIn Райан Росланскі розповів, що на платформі з'явилася можливість відключати усі новини на політичні теми. Функцію додали за проханнями користувачів, наразі вона лише тестується.


Система ідентифікує політичний контент різними методами. Частково це робить адміністрація мережі, яка реагує на ключові слова. А також самі користувачі, які сигналізують про подібний вміст. На даний момент опцією може користуватися лише невелика кількість людей у США. Функцію можна активувати в налаштуваннях свого профілю, на сайті або у додатку.


Коли політичний контент буде відключений, користувачі не побачать будь-яку інформацію на цю тему. Якщо користувачі будуть задоволені новою функцією, LinkedIn поширить її серед більшої кількості відвідувачів.Так прокоментував нововведення пан Росланські.


Видання нагадало, що алгоритми мережі LinkedIn мало відрізняються від  алгоритмів традиційних соцмереж на кшталт Facebook та Instagram. Видимість контенту окремих користувачів за необхідністю теж можна знижувати.


Але у цій функції поки що є прогалини. Якщо відключити у своєму профілі політику, стрічку наповнить матеріал з інших сфер, які теж можуть не сильно цікавити користувачів. З часом можна буде відключити й інші теми, якщо звісно продовжити тренувати алгоритми мережі.


За минулий квартал виручка платформи збільшилась на 37%. Тому видання впевнене, що знаходиться на правильному шляху.

Нагадаємо, в Росії LinkedIn було заблоковано ще у 2016 році.