Всі послуги корпоративної пошти Google стануть платними

Компанія  Google зробила офіційно заяву про те, що  з 1 липня 2022 року користувачі не зможуть продовжувати використовувати корпоративний сервіс Google Workspace безкоштовно.


Щоб продовжувати роботу на цій платформі, доведеться оформити передплату вже до 1 травня цього року. Безкоштовний сервіс G Suite призначений спеціально для малого бізнесу. Компанія стартувала в 2006 році та пропонувала пакет із кількістю користувачів до 50. 


Але через шість років у грудні 2012 року нові користувачі вже не могли отримати доступ до цієї послуги без оплати. Але ті, хто зареєструвалися раніше, все ще могли користуватися сервісом безкоштовно. У жовтні 2020 року G Suite розширили та додали нові можливості. З того часу платформа мала назву Google Workspace. Але всі ті користувачі, які мали безкоштовні акаунти, продовжували використовувати сервіс безкоштовно.


Але цього року компанія ухвалила рішення перевести всі організації на платний тариф.Винятком стали тільки освітні установи та некомерційні підприємства. Мінімальна ставка Google Workspace складає 5,4 долара на одного користувача у місяць.