Як правильно обрати маршрутизатор для офісу?

Підібрати обладнання для компанії дійсно не просто! Ринок комп'ютерної техніки душе широкий, цілі замовників різні. Практично під кожне завдання існує своє окреме рішення.


Щоб спростити цей нелегкий процес, потрібно чітко виокремити критерії, за якими Ви будете обирати необхідну техніку. Важливими складовими є стабільність роботи обладнання, його ціна, функціональність та поширеність на ринку. Не тільки запасні частини для техніки повинні бути в наявності, а ще й сервіси з ремонту та спеціалісти, які зможуть полагодити обладнання за необхідністю.


Перед вибором маршрутизатора важливо продумати завдання та структуру локальної мережі. 


  • Кількість портів

Спершу потрібно визначити, скільки портів повинен включати маршрутизатор. Їх кількість залежить від ваших завдань та кількості комп'ютерів, яка буде підключена до маршрутизатора. 


Кількість портів має відповідати кількості комп'ютерів. Крім того, необхідно мати ще й запас портів для підключення нових комп'ютерів, а також їх перепідключення у разі виходу з ладу. 20% запасних портів від загальної кількості пристроїв у мережі буде цілком достатньо.


  • Швидкість передачі даних

Також треба продумати, яка швидкість обміну даними повинна бути між комп'ютерами в мережі. Сучасні маршрутизатори працюють у швидкісному режимі: 100 Мбіт/с та 1 Гбіт/с. Як правило, для офісу та будинку достатньо швидкості 100 Мбіт/с. Але для передачі великих обсягів даних необхідний маршрутизатор з пропускною здатністю в 1 Гбіт/с.


  • Швидкість та кількість WAN-портів

Треба розуміти, яку максимальну швидкість Інтернет-з'єднання зможе підтримувати ваш маршрутизатор. Щоб не обмежувати себе у виборі Інтернет-тарифу рекомендовано купувати маршрутизатор, який підтримує підключення Інтернету зі швидкістю в 1 Гбіт/с. 


Декілька WAN-портів дозволяють підключити кілька провайдерів. Це забезпечує резервне Інтернет-підключення та збільшує швидкість Інтернету.


  • Динамічний IP

Якщо маршрутизатор самостійно призначатиме IP-адреси комп'ютерам в мережі, вам не потрібно буде вводити жодних налаштувань для створення локальної мережі. Буде достатньо просто підключити мережевий кабель маршрутизатора до комп'ютера і роутер сам виявить та ідентифікує комп'ютер.


  • Firewall

Вбудований брандмауер захистить локальну мережу від «атак» з Інтернету. Наявність цієї функції в маршрутизаторі є дуже важливою.


  • Об'єм оперативної пам'яті

Чим більше обсяг оперативної пам'яті, тим більше можливостей буде включати пристрій.


  • Web-інтерфейс

Краще, щоб налаштування маршрутизатора проводилося через Web-інтерфейс. Цее свого роду сайт, на якому всі налаштування роутера структуровані для простоти та зручності налаштування.

Придбати маршрутизатори Ви можете прямо у нас на сайті. Наші фахівці з радістю проконсультують Вас та допоможуть вибрати потрібне обладнання.


Посилання на товар:

https://stack-systems.com.ua/router