Поставка деяких чіпів затягнулася на два роки

Дефіцит напівпровідникових процесорів призвів до того, що терміни очікування поставки досягли двох років.


Порівняно з минулим роком, середній термін очікування процесорів виріс на 15 тижнів. Деякі товари силової електроніки доставляються клієнтам понад півроку. Про це розповів американський дистриб'ютор електроніки Sourcengine.


Видання Nikkei Asian Review представило ще більш лякаючу статистику. Вартість процесорів, за даними Gartner, зросла в середньому на 15%. У Японії  через дефіцит чіпів виробники техніки змушені були скоротити обсяги випуску продукції.


Обсяги випуску готової техніки дійсно скорочуються. Виготовлення цифрових камер знизилося на 25%, а випуск пасажирських транспортних засобів скоротився на 16%.


Sony була змушена припинити прийом замовлень на шість моделей цифрових камер та зупинити виробництво на два місяці. Через це виручка компанії скоротилася на 4%. Фінансовий директор Хірокі Тотокі заявив, що деяких продуктів не вистачатиме ще до осені 2022 року.


Хоча і виробники чіпів намагаються наростити обсяги випуску, учасники ринку ще не можуть розраховувати на істотне збільшення обсягів виробництва за допомогою зрілих техпроцесів.