В Колорадо можна буде сплачувати податки криптовалютою

Губернатор американського штату Колорадо Джаред Поліс анонсував план, за яким вже зовсім скоро місцеві жителі зможуть сплачувати податки криптовалютою. Активи будуть конвертуватися в долари за допомогою компаній-посередників.


Губернатор заявив, що волатильність курсу криптовалют ніяк не позначиться на процесі оплати, так як кошти будуть конвертуватися у долари негайно після їх надходження.


За його словами, оплата криптовалютою стане можливою вже до кінця літа. А ще через кілька місяців штат прийматиме платежі криптою і на інші місцеві потреби. Поліс вважає, що оплата криптовалютами така ж легка як і кредитними картками — тільки з меншою вартістю транзакцій.


Вступивши на посаду в 2019 році, Поліс підписав місцевий закон Colorado Digital Token Act. Він захищає від регуляторів криптоактиви, які використовуються «зі споживчою метою».


У деяких регіонах Сполучених Штатів вже проводять експериментальні заходи щодо легалізації криптосектора. Там поки що не зважають на непевність у федеральних законах, які регулюють обіг криптовалют. 


Криптовалюти вже частково легалізовані у Вайомінгу та Техасі. У Майамі ще минулого року випустили власну «монету» MiamiCoin, а мер Нью-Йорка Ерік Адамс проголосив мегаполіс центром криптовалютної індустрії.


Як повідомляє Businessinsider, наміри губернатора щодо криптовалюти частково суперечать планам федеральної влади США, яка розглядає їх як власність. У такому випадку, кожен, хто захоче сплатити податки цифровими грошима спочатку повинен буде сплатити податки за володіння ними.